tiistai 16. lokakuuta 2012

100km/h skootterilla moottoritiella ja rantabileet!

Olipahan viikonloppu, nyt on kierretty Taiwan. Taipeista sita ei ihan niin hyvin nae, mutta saari on taynna vuoria ja metsaa. Viikonloppu alkoi junamatkalla kohti etelaa. Ihan rehellisesti, paatoksen lahtea messiin tein kutakuinkin kahden aikaan yolla ja lahto oli seuraavana aamuna kello 8. Ei mikaan paras idea. Unta tuli kokonaisuudessaan nautittua kaksi tuntia, koska valvoin viela hetken sen jalkeen, herasin bileista palaaviin vaihtareihin ja lopuksi keskella yota yksi mokoma tanskalainen soitti, etta ovat paikallisen lahikaupan pihassa juomassa kaljaa, liitynko seuraan. Tassa kohtaa kello oli varmaankin puoli viisi. Kaytannossa lahikaupan pihassa on tuolit ja poydat, eli periaatteessa baarin terassi, jonne voi hakea kaljaa kaupasta reilulla eurolla per 0,5 litran tolkki. Kylla, siella on tullut istuttua useampanakin iltana. Kun viimein tajusin mista on kyse, olin jo niin hereilla, etta olisin tuskin saanut enaa unta. En ole ehka koskaan aloittanut paivaani juomalla kaljan aamuviidelta.

Reissuun lahtiessa tiesin ainoastaan, etta ollaan menossa etelaan, mutta ei mitaan karya minne ja kuinka pitkaksi aikaa. Muutamien tuntien reissaamisen jalkeen paadyimme itarannikolle jollekin rannalle. Kokeilin myos surffaamista, enka suosittele sita kenellekkaan. Asioita mita Baywatchissa ei nayteta on ihan ensimmaisena se, ettei laudalla pysy niin millaan. Toisekseen se on aika rankkaa. Kolmannekseen, ette usko mita lauta tekee nanneille, saati sitten vatsalle. Lauta ei ole missaan maarin liukas, ja ihan rehellisesti hinkkaa nannit irti kropasta. Eraan sveitsilaisen nannit vuosivat verta pari viikkoa sitten jahka oli kokeillut surffaamista. Onneksi Suomessa ei voi surffata!

Toisena paivana paadyimme vuokraamaan skootterit ja reissaamaan Taroko-nimiselle vuoristoalueelle. Ihan uskomaton keikka, metsaa, vuoria ja serpenttiinitieta vaikka muille jakaa. Tuohon reissuun vuokrasimme skootterit. Skootterilla ajeluun suosittelen jonkinlaisia laseja, koska jos skootterilla ajaa 80km/h moottoritiella  sementtirekan perassa, taytyy myontaa etta silmiin voi lentaa hiekkaa. Noissa nopeuksissa ja tuollaisilla menopeleilla ei se lisaa luottamusta Suomalaisten keskimaaraiseen elinianodotteeseen. Onneksi sain ostettua lasit ja paasin oikeasti nauttimaan. Vuoristossa pysahdyimme jonkinnakoiselle pysahdyspaikalle, jossa kaksi paikallista neuvoivat, etta ihan vieresta alkavat portaat, jotka kannattaa kavella ihan alas asti. Niinpa teimme, ja sieltahan loytyi random-kuuma lahde! Ilmeisesti muutama paikallinen veijari oli rakentanut lahteen ymparille hiekkasakeista vallit ja nain tehneet altaan, jossa kelpasi lammitella. Facebookissa taitaa keikasta ollakin kuvia. Lisailen kuvia tanne muuten myohemmin. Takaisintulomatkalla tuli testattua kuinka kovaa skootterilla paasee. Vuoristossa ei ihan viitsinyt loppuun asti paastella, koska hyvan suoran peraan tuli aina jyrkka mutka ja pari kilometria pudotusta. Vuoristossa huippunopeudeksi sain 80km/h. Moottoritiella sain paristeltya 100km/h, ja nyt puhutaan siis skootterista. Samasta vempaimesta jolla ylaastelaiset ajelevat 40km/h. Siis laillisesti, osa todennakoisesti kovempaakin. Kovempaa en viitsinyt ajaa koska motarilla oli kauhea sivutuuli.

Seuraavassa kaupungissa paadyin yomarkkinoille jossa otin norjalaisen kaverini kanssa henna-tatuoinnit, kasivarteen tottakai. Kaverin kadessa luki kiinaksi "haluaisin oluen" ja minulla "haluaisin shotin vodkaa". Niita tuli testattua sitten lauantaina uskomattomissa rantabileissa, ja toimivat kylla mainiosti. Olen myos oppinut kiinalaisen tavan laskea sormilla, eli osaan myos tilata kuusi kaljaa yhdella kadella. Rantabileet olivat huikeat, siella oli uima-allaspuoli kartanomaisen talon pihassa, jossa jarjestettiin myos bikinimallikisat. Itse en niista niin pitanyt, olenhan sita mielta etta moiset kisat esineellistavat naisia. Rannalla puolestaan oli lava suoraan Tyynen valtameren rannalla ja musiikki kovalla. Kaikki oli kuin elokuvissa! Okei, kauheasti kaljaahan siella tuli juotua, mutta kivaa oli. Lampotilasta en ole ihan varma, mutta kai se siella yli 25 astetta oli...

Eikohan tama riita talla kertaa, ensi kerralla voin sitten kertoa kuinka yritimme paasta kaverin loytamaan paikalliseen saunaan ja Iiron toivomuksesta paikallisten rasismista ja seksismista. Terveisia Suomeen, ja kuten aina, kukaan ei kerro aidille!

Punaisin terveisin
Joonas
Punainen sankari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti